Jytky

Joni Salovaara, 18 toukokuuta 2011

29.4 oteltiin 15:ta Cage ja voitto tuli! Ottelu oli vaikea kaikkine valmistautumisineen. Vajaa kaksi viikkoa ennen ottelua polvi yli-ojentui harjoituksissa ja otteleminen oli epävarmaa. Palautuminen ?vammasta? oli varsin nopea ja pääsin matsaamaan. Tiesin vastustajan olevan vahva ja periksiantamaton, olimme jo kerran amtöörisäännöin käydyssä matsissa otellut hänen kanssaan. Voitin silloin ja en hävinnyt tälläkään kertaa. Ottelu oli varsin opettavainen ja sain tehdä omien tunnetilojen kanssa kovasti töitä ennen häkkiin nousua. Ottelu kulki hyvän rutiinin kautta ilman suurempia vaikeuksia ja onnistuin tekemään muutaman hyvänkin tekniikan pystyottelussa. Muutoin nojailtiin häkkiä vasten ja lyötiin hampaat irvessä ilman ainuttakaan rentoa lihasta. :) Olisin toivonut voittoa keskeytyksellä, mutta se täytyy ansaita. Oma esiintymiseni on nähtävissä nyt torstaina 19.5 Mtv3 Max -kanavalta ja myöhemmin intterneetistä.

Seuraava viikko sujui muuton merkeissä ja nyt pikku hiljaa ollaan kotiuduttu uuteen ja mahtavaan kotiin. Tuon muuttopalveluviikon lopulla Lappeenrannassa oli vapaaottelu ?tapahtuma, jossa olin auttelemassa samasta seurasta, loistavasti ammattilaisottelu-uraa aloittelevaa, Mikael ?Hulk Hougani? Silanderia omassa ottelussaan. Voitto saatiin sieltäkin kotiin viemisiksi väkevästä liettualais kolleegasta.

Viime viikolla pääsin itsekin jo harjoittelun pariin ja kävin avaamassa viikon yhdellä kovimmista koskaan saamistani selkäsaunoista painimolskilla ja muuallakaan. Siitä jatkui reenit viikonlopulle asti pystyottelun merkeissä. Pyrin hiomaan potkutekniikkaa, nyrkkeilyä ja voimapuolta uudelle tasolle tässä seuraavien kuukausien aikana. Viikonloppuna oteltiin vapaaottelun amatöörien Suomen mestaruuskilpailut Kouvolassa, josta seurallemme tuli tällä kertaa kaksi hopeaa ja pronssi. Lauantai-iltana oteltiin ammattilaisiltamat ja siellä esiintyi edukseen J-P Vainikainen, joka edustaa myös samaa seuraa. Harjoituksissa tulee itse juostua jatkuvasti J-P:n nyrkkeihin. Kamppailussa J-P:n lämpöohjus-malliset iskut löysivät amerikkalais vastustajan leuan ja hänen pelastukseksi tuomari keskeytti ottelun ensimmäisen erän lopussa. Pääottelussa Marcus ?Caveman? Vänttinen näytti kuinka kova luonne ja taistelutahto hänellä on! Vaikka ensimmäisessä erässä kolisseet iskut veivät tajunnan hämärän rajamaille, taisteli hän kaksi erää ja oli toisessa jopa lähellä lopettaa ottelu. Yleisö ei jostain syystä löytänyt paikalle ja se on harmi, koska ilta oli muuten huippukamaa. 

Paikalla kävi myös YLE:n kesätyöläisiä tekemässä reportaasia illasta. Suoritus oli ala-arvoinen niin kuin oli jo useamman kesän toimittajana työskennelleen Urheiluruudun päätoimittajan vähättelevät kommentit lajista jutun jälkeen. Viime viikolla vilahti omakin lärvi telkkarissa Ajankohtaisessa kakkosessa. Aita oli siinäkin jutussa asetettu toimittajalla matalimmalle mahdolliselle tasolle. Oli aika hapottavaa vastailla kysymyksiin, jotka olivat johdattelevia ja ennakkoluuloisimmasta päästä. Esimerkiksi ?Miltä toisen satuttaminen tuntuuö tai ?Lähdetäänkö täältä tapahtuman jälkeen kadulle tappelemaanö. Kaikkia kysymyksiä ei ohjelmassa näytetty ja hommaa pelasti kuitenkin kokonaisuudessaan jollain tavalla positiivinen sävy. Pahasti paistaa joidenkin toimittajien omat mielipiteet ja tunteet lajia kohtaan. Ajankohtaisen kakkosen toimittajan mukaan ihmiset haluavat tietää tällaisista asioista. Minun mielestä ihmiset katsovat ensiksi ja sitten rakentavat mielipiteensä.

Positiivinen sävy oli myös Suomen lätkän MM- kullalla. Siistiä, että ei tarvitse kuunnella ?fanien? jorinoita, kuinka ei koskaan voiteta ja aina hävitään Ruotsille ja Venäjäki on niin kova, kun ne saa niin paljon palkkaakin. Tältä säästytään ainakin pari vuotta.. Tuli mieleen, että Kanadassa on valittu kolme kertaa peräkkäin yleisöäänestyksessä vuoden urheilijaksi vapaaottelun UFC:n 77kg mestari Georges "Rush" St. Pierre. Kanadassakin jääkiekko on kuitenkin yksi suosituimpia ellei suosituin urheilulaji. Toiseksi on jäänyt mm. Sidney Crosby.

comments powered by Disqus