Kupla nimeltään siun elämä :)

Julia Liukkonen, 03 huhtikuuta 2015

Kultainen keskitie? Mikä Se on? Kuinka elää oikein, kuinka olla onnellinen? Oravanpyörä, mikä se on? Oletko tapojesi orja? Missä siun elämä on just tässä vaiheessa? Mitä se tuo tullessaan? 


Uskon, että yhteenkään näistä kysymyksistä ei löydy OIKEAA vastausta. Jokainen kun rakentaa oman elämänsä kulkien polkuja välillä kääntyen vääriin risteyksiin ja kasvaen jokaisesta valinnasta tai teosta. Identiteetti muuttuu matkan varrella ja nuorella iällä se etsii itseään. Jokainen valinta johtaa johonkin risteykseen, joka taas kasvattaa ihmistä ja näin ollen elämän oppitunnit vie eteenpäin. 
Kävele kohti tuntematonta ilman ennakkoluuloja, satuta itseäsi, huuda, itke, nauti, naura ole spontaani. Älä pelkää olla väärässä, myönnä virheesi, naura itsellesi ja ota vastaan elämän huonot sekä hyvät asiat avosylin, sillä mikään muu ei opeta meitä niin hyvin kuin elämä. Ole onnellinen omassa "kuplassasi" ja tee jokainen päätös täysillä vaikka epäonnistuisit, et ole huonompi ihminen. 
En usko, että kukaan löytää täydellistä tasapainoa elämään tai järkkymätöntä kultaista keskitietä. Tasapainoinen ihminen on tylsä sanotaan, epätasapainoin ihminen on pelottava ja jopa hulluksi voidaan haukkua. Kukapa osaisi edes elää täydellisesti keskitietä? Ehkä hetken tai jopa toisen, mutta olisihan se tylsää. Laulellen sateessa, itkien auringossa, kuulostaa oudolta, mutta spontaanilta. Kun mieli on suurinpiirtein balansissa ja katselet avarasti tulevaan, elämä saattaa yllättää :)
Sitä paitsi, sanotaan, että onnellisimpia ovat ne, jotka eivät luo itselleen järkyttävän suuria paineita tahi epärealistisia tavotteita. Jos olet luonteentasi helposti stressaantuva, älä edes yritä suunnittella liian pitkän tähtäimen suunnitelmia tahi muita vaikeasti tavoteltavia asioita, aloita pienellä, mene askel kerrallaan, näin stressinsietokykin kasvaa.
 
Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa elää, ei ole olemassa oikeita tai vääriä ratkasuja. 
 
On olemassa yksi elämä, josta vain sinä voit päättää. Älä miellytä ihmisiä, jotka kohtelevat sinua väärin, älä myöskään alennu ala-arvoiseen käytökseen. 
 
Tympiikö samat rutiinit? Maistuuko päivät puulta? Vaihda rutiineja, mene eri kautta töihin, syö aamupala olohuoneessa, laita päällesi jotain pirteää, jotain mitä et koskaan laittaisi, yllätä, shokeeraa ja nauti.  
Hymyile, ilman syytä. Ajattele, että Saat olla täällä. Avaa silmäsi, kävele luonnossa, kuuntele tuulta, keinu keinussa, hypi ulkona, heittäydy virtaan, asennoidu elämään asenteella, jota et tiennyt edes olevan. Katso peiliin, hymyile, sillä siellä on arvokkain asia elämässäsi, sinä. 
 
1. Heittäydy elämään, muuta rutiineja
2. Nauti, itke, huuda, naura
3. Tunne elämän kolhut sekä naarmut
4. Älä katkeroidu
5. Etsi tasapaino elämään, eikä edes haittaa, vaikka et löytäisi sitä
6. Kulje tietä, eksy välillä
7. Opi virheistä
8. Nauti tunneskaaloista, ainakin tiedät olevasi elossa
9. Älä arvostele ilman tuntemista
10. Keskity itseesi sekä läheisiin
11. Rakasta
 
Me ollaan jokainen yksilöitä ja arvokkaita kaikkine puolineen. Eletään jokainen omassa kuplassa tavalla jolla itse haluamme, mutta muistetaan joskus avartaa omaa näkökulmaa ja katsoa myös ulkopuolelle. Asetutaan joskus toisen asemaan ja katsellaan maailmaa eri näkökulmista. Ole hetki hiljaa ja mieti, mitä kaikkea sinulla jo on.
Ja kun avarrat katsettasi sekä katselet ympärillesi, saatat huomata, että täällä on paljon muitakin kuin vain sinä, minä ja me. 
 
Kaikki on sun käsissäs, päätä itse kuinka korttisi käytät.
 
Hyvää viikonloppua kaikille ja ihanaa pääsiäistä, nyt on hetki aikaa vaan nauttia <3
 
Rakkaudella 
Julia
image.jpg
comments powered by Disqus