Otsikoissa fitness

Julia Pentti, 27 lokakuuta 2014

Fitness on taas nostanut itsensä kansan huulille. Välillä oikein ärsyttää lukea näitä blogitekstejä mitä kirjoitellaan. Täytyy muistaa ettei kilpaurheilu sovi kaikille. Ja jokaisen kokemukset siitä ovat hänen omiaan eikä mielestäni verrattavissa muihin. Jokaisen keho on erilainen ja toimii omalla tavallaan.

Mielestäni on myös turha painottaa sitä onko kilpaurheilutaustaa aiemmin muusta lajista vaiko ei. Se, kun ei mielestäni liity mitenkään siihen, että olisit jotenkin valmiimpi ja parempi kilpailija kuin muut. Eikä aiempi menestys urheilussa tarkoita sitä, että sinun kannattaa kilpailla jokaisessa lajissa. Erilaiset tyypit pärjäävät erilaisilla pelikentillä;)

Kaikkea kilpaurheilua toki yhdistää intohimo, päättäväisyys sekä tinkimätön asenne lajia ja menestystä kohtaan. Siitä huolimatta ei pidä tulla sokeaksi tai välinpitämättömäksi, kun kyseessä on oma keho ja terveys.

Tämän takia onkin mielestäni tärkeää löytää ammattitaitoinen ja itselle sopiva valmentaja. Valmentajan tulee mielestäni nähdä, jos homma ei toimi niin kuin pitäisi ja muuttaa valmennuksessa asioita tai viheltää peli kokonaan poikki.

Minulla ei ole kiire kisalavoille enkä todellakaan halua nousta sinne millään tapaa keskeneräisenä tai tyytymättömänä omaan kuntooni. En myöskään elä kisaprojektiani hullun kiilto silmissä tähtäimessä vain kisapäivä vaan haluan nauttia koko matkasta.

_MG_1958.jpg

-Julia

comments powered by Disqus