Terveys, Hyvinvointi, Fysiikka, Elämä, Ravinto.

Niko Eronen, 29 elokuuta 2014

Niistä koostuu Treenibloggarit.

KETÄ ME OLEMME?

"Treenibloggarit on usean treenaajan yhteinen sivusto niin täällä kuin myös facebookissa.

Me olemme bloggaajia joita yhdistää yksi yhteinen aihe: TERVEYS, HYVINVOINTI, FYSIIKKA, ELÄMÄ JA RAVINTO.

Me olemme erilaisia. Meidän elämät on erilaisia. Meillä on erilaiset tavoitteet. Silti olemme samassa paikassa koska meillä on se yhteinen juttu.

Me haluamme jakaa omaa tietouttamme, motivoida, jakaa omia epäonnistumisia, jakaa omia onnistumisia, antaa vinkkejä ja ennenkaikkea jakaa omaa tarinaamme teidän kanssa."

Minulla on suuri kunnia ilmoittaa, että olen päässyt mukaan tähän Emmi Ruotsalaisen ja Terhi Immosen perustamaan blogiyhteisöön. Emmi ja Terhi ovat varmasti tuttuja suurelle osalle ainakin fitnessmaailmassa suositun bloginsa Emmin ja Terhin Treeniblogi :n ansiosta. Laitan facebook-sivuilleni linkkiä jakoon Treenibloggareiden-nettisivuista samantien kun saan infoa, että ne ovat valmiita jakoon. Olen ihan intona tästä uudesta jutusta ja aivan varma, että tästä tulee pelkkää hyvää! Näin jo omat sivuni (olen todella tyytyväinen niihin) joihin kirjoittelin tietoja itsestäni ja siitä mikä minut on tähän pisteeseen tuonut.

10644837_721610051226689_1659752448152654582_n.png

Ensimmäinen postaukseni Treenibloggareissa

Tajusin tätä infoa kirjotellessani, että minähän kirjoitan ensimmäistä postaustani Treenibloggareissa! Ajattelin vähän kertoa teille miten päädyin terveellisten elämäntapojen pariin.

En ole koskaan ollut mallia laiha. Eli kannoin "pientä vauvanpyöreyttä" teinivuosille asti. Urheilulla sain kuitenkin pidettyä kroppani jotenkuten aisoissa.. Sitten koitti se aika kun 10-vuoden pituinen Käsipallo-urani katkesi. Kausi loppui juuri kevään ja kesän vaihteessa ja samalla loppui minun pelini. (Nyt tulee se hetki kun äitin ja iskän pitää hyppää pari lausetta eteenpäin jos lukee tätä! :D) Kesä meni "nauttien" elämästä eli toisinsanoen tuli valvottua aamuun ja nukuttua iltaan, syötyä paljon roskaruokaa ja alkoholi kuuluu kuvioon almost joka viikonloppu. Sitten tuli syksy ja joku koulun terveystarkastus. Hups vain! 15kg kesän aikana pelkkää föblää. Tässä vaiheessa oli alettava jotain tekemään ja veljeni neuvojen ja ohjelmien saattelemana löysin itteni salilta. Salilla viihdyin ja sain paljon aikaan, mutta alkoholi ja roskaruoka pysyi kuvioissa vieläkin, koska enhän minä siihen aikaan tiennyt miten syöminen vaikuttaa muuta kuin, että jos syö paljon niin lihas kasvaa! No kasvohan se, mutta niin kasvo mahakin.

Vuosi käsipallosta ja tasan sata pamahti vaakaan! Meikäläinen oli lihonu 25kg! Tossa vaiheessa penkkitulos oli kasvanu jo 70kg siitä kun ensimmäistä kertaa salille astelin ja plakkarissa oli Penkkipunnerruksen SM-pronssi ensimmäisistä SM-kisoista. Tässä vaiheessa olin jo täysin sokea lihavuudelle. Kuulin usein mainintoja ylipainostani, jotka näin myöhemmin mietittynä oli osa aika törkeitäkin. Silloin ajattelin vaan, että kateelliset ne taas huutelee! ...No nyt jälkeenpäin kun katselee kuvia tolta ajalta niin ei ne tainnu kovinkaan kateellisia olla.. Ainakaan mun ulkomuodosta.

Astuessani varusmiespalvelukseen aloin pikkuhiljaa itsekin tajuamaan kuinka huonossa hapessa mä olin. Voimaa oli kun pienessä kylässä ja SM-urheilijan status jonka takia sainki A: n paperit. Tosin siihen se sitten jäikin. Hikoilin koko ajan kuin pieni sika ja pienikin liikunta oli vaikeeta. Eihän sitä toki sopinut muille näyttää koska kaikki piti mua urheilijana. Intin alussa meillä oli totuttelumarssi taisteluvarustuksessa ja meinasin pudota sillä matkalla. Olin ihan rikki! Arvatkaapa paljon tää totuttelumarssin pituus oli? No eipä se ollu kuin vaivainen kilometri mitä siinä käveltiin.. Ei ollu helppoa kun omaa painoa oli 106kg, varusteista tuli vielä kymmenen päälle (ainakin) ja lämpömittari näytti +30. Tässä vaiheessa mä päätin, että ei tää helvetti näin voi mennä! Jos voimatasot tippuu niin tippukoot, mutta minä haluan voida kevyemmin ja paremmin ja ansaita tämän urheilijan tittelin!

Myöhemmässä vaiheessa inttiä lyöttäydyinkin muiden urheilijoiden seuraan josta sain paljon hyviä ravinto- ja treenivinkkejä. Intin aikana onnistuin pudottamaan n. 10kg painoa ja löysin uuden elämäntavan. Intin puolessa välissä joka viikonloppunen kännääminen loppu, vuosi tästä niin lopetin 8v kestäneen tupakoinnin ja nyt kroppani voi ja näyttää paremmalta kuin koskaan!

Hard work pays off!

Näinhän se on! Paljon on tullut uutta ja hyvää näiden "menetysten" tilalle ja joka hetkestä olen nauttinut! Tämä on se juttu mitä mä haluan tehä!

Oon pariin otteeseen kuullut tästä, että luulenko olevani parempi ihminen kuin muut kun olen onnistunut pudottamaan painoa, juon harvoin ja lopetin tupakoinnin. Vastaus tähän on, että en todellakaan! Ainoa ihminen ketä parempana itseäni pidän on vanha minä ja pyrin siihen, voin joka päivä pitää itseäni parempana kuin eilistä itseäni. 

A strong body is nothing without a strong mind and a stronger heart. 

Tähän pyritään! Siihen, että kaikki kolme on hyvässä balanssissa. Mun motivaation on nyt todella korkeella ja usko omaan tekemiseen sataprosenttinen!

https://www.youtube.com/watch?v=HJwGH9u0BnU

Avatkaa toi linkki ja kuunnelkaa! Aina jos oma motivaatio on vähänkään hakusessa niin tolla saan sen takas sinne minne kuuluu! Sanat on täyttä kultaa.

Syy siihen miksi kirjoitin tämän kaiken johtuu siitä, että löysin pari vanhaa kuvaa jossa olin aika tuhdissa kunnossa. (Nämä eivät ole vielä edes siltä pahimmalta ajalta, mutta kuitenkin.) Tein kuva kollaasin jossa on kaksi vanhaa ja yksi viime viikolla otettu kuva, jaoin sen facebookiin ja instagramiin. Sain niin paljon positiivista palautetta, että päätin vähän avata teille menneisyyttäni! Te jotka ette ole kuvaa facessa tai instassa nähneet niin tässä se tulee:

10371590_10152610244837521_4177387704745209190_n.jpg

 Eipä mulla kai sen kummempia ollut tällä kertaa! Viettäkää oikein mukava viikonloppu ja käykää tykkäämässä Treenibloggareista facebookissa!

Tänään salilla vetästiin eka isoveikan kanssa tuplahaukat takaa ja sen jälkeen faijan kanssa! Loppukevennykseks kuvat niistä! ;)

10637600_10152625129678758_1724378704_n.jpg

10634334_10152625158573758_1195539779_n_1.jpg

-Niko

comments powered by Disqus