Nordic Fitness Expo kisarapsaa

Paolo Haapanen, 12 lokakuuta 2014

Moi,

Expo viikonloppu on nyt siis takana. Kaverin kanssa oltiin lauantaipäivä mestoilla. Ensimmäistä kertaa oltiin paikanpäällä ja voin sanoa, että olo oli kuin pikku pojilla lelukaupassa :D

Pienimuotoisen kisarapsan ajattelin sitten raapaista.

Aloitetaan Men`s Physiquesta, jossa oli tarjolla kovatasoinen kisa molemmissa sarjoissa. Tarkalla silmässä seurattiin Mustan Barbaarin sm-kisa debyyttiä ja olihan Barbaari kovassa iskussa. Aina kun herra asteli lavalle niin yleisön pitämä möykkä oli aikamoista! Ei ole kesän festarikeikat menneet hukkaan, sen verran vakuuttavasti James otti yleisön ja lavan haltuun. Johannes Leivo nappasi lopulta kirkkaimman mitalin aivan Barbaarin nenän edestä ja lopulta vielä Overallin Jaani Inkistä vastaan. Itse olisin laittanut Leivon ja Barbaarin sijoitukset toisinpäin, mutta tuomareiden valinta ei varmastikaan ollut helppo, sen verran tasaväkiset olivat nämä kaksi herraa.

Pidemmässä sarjassa Jaani Inkinen siis otti omansa vakuuttavalla paketilla.

CBB:ssä taso oli kova huolimatta siitä, että "isommat" nimet eivät olleet kisaamassa. CBB oli itselle ehkä se mielenkiintoisin sarja, koska itse tulen kisaamaan pitkässä sarjassa, joten oli mahtavaa päästä näkemään, että minkälaista ukkoa on mahdollisesti tulevaisuudessa vastassa.

Mieleen jäi tietysti alle 180cm sarjan voittaja Timo Ekman ja +180cm sarjan supertiukka ja tyylikäs Jani Pernell! Jani nappasi vielä overallinkin pois kuleksimasta ja oli silmiin nähden todella liikuttunut. Alle 180cm sarjassa saatiin tiimiin pronssinen mitali, jonka kotiin siis nappasi Samu Sinisalo, isot onnittelut Samulle!

Sitten olikin aika siirtyä kehonrakennuksen 80, -90 ja +90 sarjoihin. Varsinkin -90 ja +90 sarjoja yleisö odotti vesi kielellä!

Alle 80 sarjassa voiton nappasi hieman yllättäenkin Mikko Leppänen, mutta olihan ukko kovassa kunnossa! Iso, kireä ja tyylikäs. Hopeaa nappasi Sami Maaniemi, joka oli selkeästi playoff asenteella matkassa ainakin parrasta päätellen :D Pronssinen mitali matkasi Lucas Mattssonin kyytiin.

Alle 90 sarja oli mielestäni selvä jo siinä vaiheessa kun herrat astelivat lavalle. Sportlifen Markus Heinänen oli elämänsä kunnossa! Todellinen massafriikki ja kireys oli Markuksella tällä kertaa niin kohdillaan kuin vain olla voi. Hopea meni Jari "Big Wheels" Leskiselle ja kuten nimestä voi päätellä niin olihan poijjat ne wheelsit isot! Pronssia voitti Jarkko Valtonen.

Sitten main event eli +90 sarja, josta oli ennen kisaa jo saatu aikamoinen spektaakkeli aikaseksi eri foorumeissa. Tätä sarjaa on hehkutettu, fiilistelty, voittajaa julistettu kahdesta eri leiristä, joten sähköä oli ilmassa aivan järkyttävän paljon! Tunnelma oli veitsellä leikattavissa.

Kysymysmerkkejä oli paljon ilmassa ennen kisan alkua...Onko Wilenius saanut itsensä kireäksi, onko värit kohdillaan, miten Killen kunto Arnold Classicin jälkeen jne. Oli aika ottaa kisaajat lavalle....

Oli heti selvää, että kahden kauppa tästä tulee...Peter sekä Kille erottuivat muista kilpailijoista selkeästi. Itse olen seurannut Peterin projektia jo heti alusta asti, joten Peteriä tietysti kannustin ja olihan Peter niin jäätävä, että ei meinaa sanotuksi saada. Iso, kireä, mallikas, värit kohdillaan. Kille myös iso, mutta alkoi olla samalla tasolla Peterin kireyden kanssa vasta kilpailun loppuvaiheessa.

Peterille kultaa täysillä pisteillä, Killelle hopeaa ja Lasse Pajunojalle pronssia, joka oli aivan käsittämättömässä kunnossa vaikka dietin aikana jalkaa oli operoitu leikkauspöydällä, hurja ukko!

Oli aika lyödä kehonrakennus pakettiin vielä Overall kisalla, jossa siis lavalle kutsuttiin Mikko Leppänen, Markus Heinänen ja Peter Wilenius..Markukselle ojennettiin tätä ennen Most Muscular palkinto Jari Mentulan toimesta.

Overallissa Markus sekä Peter olivat hyvin tasaväkisiä, mutta loppujen lopuksi Markuksen kunto oli jotain aivan maagista, joten lautanen matkasi Markuksen mukaan. Heinänen teki siis hattutempun pöydän putsaamisessa tai voisi sanoa, että Markus teki Nyyssölät :D

Onnittelut loppuun vielä kaikille voittajille ja ylipäätänsä kaikille kisaajille!

Finaalipaikkoja, hyviä sijoituksia ja mitaleita lähti Sportlifen tiimiläisten matkaan koko viikonlopulta aikamoinen liuta, joten onnittelut kaikille tiimiläisille, ootte te kovia ukkoja ja mimmejä :)!

Nyt kun ensimmäistä kertaa oli paikanpäällä haistelemassa kisaviikonlopun tunnelmaa niin eihän tässä voi kun hymyillä leveästi, sen verran mahtavat fiilikset sain kotiinviemisiksi!

Tunne siitä, että kyllä tää vaan on se mun juttu kasvoi tämän reissun ansiosta vielä voimakkaammaksi ja motivaatio on sellaisella tasolla, että pois alta risut ja männynkävyt! Täältä tullaan!

Huomenna palataan sorvin ääreen ja huuto jatkuu entistä kovempana.

 

 

 

comments powered by Disqus