*/ ?>

Henkistä munaa eli ASENNETTA!

On ihana perjantaiaamu (ja vapaapäivä kaiken lisäksi!), virkeä&mukava olo aamuaerobisen, suihkun ja puuron jälkeen. En osaa sanoa, totunko koskaan noihin aamuherätyksiin, kun vatsa lommolla (…?) täytyy unihiekat vielä silmissä alkaa vuodattamaan hikipisaroita, mutta joka ikinen kerta sen jälkeen ei ole oloa voittanutta -niin voittajafiilis! Kuulostan varmaan niin antifitnessiltä kuin olla ja voi, mutta vihaan kyllä aerobisen tekemistä ihan mihin aikaan päivästä tahansa ja myönnän sen. Nyt niitä on siis ohjelmassa neljänä aamuna viikossa ja kahtena yläkroppatreenin päälle…(Ja voitteko kuvitella, eilen tein sen jopa tuolla ulkona kävellen kovassa pakkasessa..Mä NIIN vihaan talvea.)

 

 

*   *   *

Dieetin edetessä ja kisojen jo kovaa kyytiä lähestyessä oon ottanut aerobisen harjoittelun tueksi rasvanpolttajat. Käytän Scitec Nutritionin -tuotteita, 2 kpl adipokill ennen aerobista ja 2 iltapäivällä, TeaX siinä samalla. Lupaukset: polttaa sitkeän rasvan, heikentää ruokahalua, energisoi, kohottaa mielialaa, poistaa ylimääräisen nesteen. TeaX taas on vihreätee-valmiste, jonka luvataan olevan tehokas rasvanpolttaja, sisältäen 50 % epigallokatekiinigallaattia (EGCG on yksi tärkeimmistä teen sisältämistä polyfenoleista) , tutkimusten mukaan kofeiini EGCG:n kanssa todellakin pudottaa painoa. -sepä jää nähtäväksi sitten :D

Scitec Nutrition ja SportLife- tuotteiden lisäksi käytän Solgarin tuotteita. Niistä käytössä on naisille tarkoitettu monivitamiinivalmiste ja sitraattimuotoinen magnesium. Oon käyttänyt myös monientsyymivalmisteita silloin, kun oli ruoansulatusongelmia.

*   *   * 

Mä taas keskiviikkona kyttäsin Jutta-ohjelmaa ja Piian tarinaa suurella mielenkiinnolla. Piiahan sai jo toisen mahdollisuuden osallistua ko.ohjelmaan, ja sai siis tuekseen ison ryhmän ammattilaisia, ihan jopa mentaalisen valmentajan. Mietin, että moniko meistä saa tallaisen mahdollisuuden?? Tällä tuotantokaudella häneltä putosi paino kuitenkin vain 12,7 kg (siis puolessa vuodessa), jonka lopuksi Bullikin joutui toteamaan, että ehkä nää laihdutusunelmat pitäis jättää toistaiseksi ja yrittää vaan hyväksyä kilonsa ja elää elämää vähän pulleampana.  -Hä? Anteeksi nyt vaan, mutta mikä voi olla niin vaikeaa toteuttaa annettuja ohjeita, kuten syödä aamupala joka aamu, jos päätät lähteä mukaan tällaiseen projektiin? Mun kaaliin ei menny tuo juttu. Sillä Piia kuitenkin salin puolella treenasi niin periksiantamattomalla asenteella, että saatto vaan vierestä ihailla! :) Joten kyllä oikeanlaista asennetta siinä naisessa ois pitänyt riittää :)

Mä täytän ihan kohta 31-vuotta ja vaikka ikää on hyvin siunautunutkin, ja vähän elämänkokemusta ja viisauttakin, niin edelleen kärsin toisinaan itsetunto-ongelmista. Tässä so called nykytyrkkymaailmassa ei ole kenenkään naisen helppo elää, ja voin kyllä hyvinkin ymmärtää Jutta-ohjelman Piian tunteita. Ei ole helppoa joka päivä taistella itseään vastaan ja selättää ne omat ajatukset päässään, joka väittää ettei susta ole tähän. Varmaan jokaisella meillä on joskus näitä ajatuksia, mutta on vain pystyttävä ajatteleen, että se ääni päässä on maailman suurin valehtelija. Hiukan pessimistisenä, tai ennemminkin realistisena tyyppinä, ajattelen helposti, että toisaalta suurin osa meistä naisista on juuri sellaisia itsensä morkkaajia, eikä me koskaan olla täysin tyytyväisiä omaan kroppaamme. Mietinkin, että vaikka Piia olisikin päässyt tavoitepainoonsa, olisiko hän kuitenkaan lopulta ollut sinut itsensä kanssa ja saavuttanut rauhan sisällään?

”Ei ole varmasti helppoa taistella itseään vastaan ja selättää ne omat ajatukset päässään, joka väittää ettei susta ole tähän”

 

 

*   *   *

”Sanonta ”hyväksy itsesi sellaisena kuin olet”,  ei aina välttämättä ole totta.”

Mä oon aina ollut pohtivanlaatuista tyyppiä  (todella paskapiirre kisaamisen näkökulmasta), ja koko ajan mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän tulee vielä kiinnitettyä huomiota omaan henkiseen hyvinvointiinsa. On sanonta ”hyväksy itsesi sellaisena kuin olet”, jota mun mielestä ei aina välttämättä ole totta. Jos olet juurikin vaikka sen 30 kiloa ylipainoinen, itsensä muuttaminen on tervettä ja hyväksi itselle. Pieni kiukku itseään kohtaan voi olla pelkästään hyväkin asia. Jos me ei koskaan muuteta mitään elämässä tai itsessä, elämä saattaa muuttua pidemmän päälle tylsäksi. Jos vaan pystyis ajatteleen, että tämä päivä voi olla parempi kuin eilinen tai tänään voin tehdä asiat paremmin kuin eilen, on intoakin ihan eri tavalla tähän päivään. Empaatisuus ja sympaattisuus on mun mielestä hyveitä, joita jokaisen meidän tulisi vaalia. Koskaan ei pitäis tuomita ketään -ei ulkonäön perusteella, eikä tuntematta toisen historiaa ja taustoja-  ja antaa kaikkien kukkien kukkia !!!

 

Ilmoittautuminen kevään Fitness Classiciin päättyy nyt kuun lopussa. Ilmoittautuneita bikini fitness-sarjaan on ennätysmäärä, ja uskon että viimeisten päivien aikana lisää tulee vielä. On upeaa samaan aikaan todeta lajin suosio ja olla osana kaikkea tätä, ja toisaalta pelätä, mitä se tekee lajin maineelle, jos ymmärrätte. Toivon todella, että tulevaisuudessa tulee enemmän karsintoja, jotta saataisiin pidettyä yllä mahdollisimman kova taso kisoissa ja näin pidettyä yleisönkin mielenkiinto lajia kohtaan :)

ASENNETTA vaaditaan jokaiselta fitnesskisaajaltakin! Tsemppiä joka ikiselle kisaajalle ja toivon, että nautitte matkastanne aina lavalle saakka :)

 

Tässä tämän hetkinen tilanne kisoihin ilmoittautuneista:

Bikini Fitness – 163 cm
Oona Lappalainen, JK-bodyfitness, Turku
Ulla-Riitta Koskinen, Pro Elite Team, Tampere
Laura Telemäki, Pro Elite Team, Siivikkala
Janina Vuorilahti, Team Bombshell, Salo
Maiju Hill-Isosalmi, Ulvila
Lilli Masalin, Team Fitfarm, Helsinki
Pauliina Hatunen, Team Leader, Vantaa
Anita Isomaa, Team Bombshell, Helsinki
Joanna Rannisto, Team Best Body, Tuusula
Minna Nuutinen, Team Sportlife, Tampere
Sari Uski, Team Bombshell, Vantaa
Natalia Ojanen, LB Fitness Team, Helsinki
Jelena Malone, Pro Elite Team, Tampere
Satu-Maarit Rantanen, Team Beyond Belief, Turku
Maarit Koskinen, Team K&M, Kouvola
Marianna Lönnqvist, Team Solana Fitness, Helsinki
Annina Weckman, Team Sportlife, Helsinki
Marjo Mattila, Pori

Bikini Fitness – 168 cm
Tytti Henriikka Klemetti, Team Fitfarm, Tampere
Sofia Järvenpää, Team Fitfarm, Seinäjoki
Pauliina Pakarinen, Team Fitfarm, Helsinki
Mia Lahti, Team Sportlife, Tampere
Sari Perälä, Pro Elite Team, Tampere
Sari-Anne Mäkiniemi, Team Fitstars, Lahti
Paula Ukkonen, Pro Elite Team, Kuopio
Nora Vuorio, Team Body Action, Helsinki
Minna Koivu, Team Athletic First, Klaukkala
Saana Valkama, Team Fitfarm, Tampere
Jerita Miettinen, Team Pakkotoisto, Vantaa

Bikini Fitness + 168 cm
Katja Karhu, Team Manninen, Nummela
Melina Koivula, Pro Elite Team, Nokia
Vilma Junk, Team Gym 99, Kuopio
Suvi Iso-Kuusela, Pro Elite Team, Helsinki
Essi Vasankari, Team Fitfarm, Jyväskylä
Jasmi Qvick, Team Sportlife Nutrition, Tampere
Sanna Kaski, Team Bomshell, Jyväskylä
Riikka Kesseli, Team Sportlife, Kotka
Emma Kivimäki, Team Fitfarm, Helsinki
Inari Marttila, Team Bombshell, Järvenpää
Annaliisa Lukas-Kyllönen, TH-Valmennus, Espoo
Asta Vilenius, Team Leader, Kerava

 

 

Kilpailu on siis kovaa, mutta oikealla asenteella pääsee pitkälle ;)

Mia

 
*/ ?>

Jätä kommentti